România

Comănescu: Avem motive să fim siguri că poporul american va face alegerea corectă şi relaţia transatlantică va continua

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, marţi, că există motive care să arate că poporul american "va face alegerea corectă" şi relaţia transatlantică nu doar că va continua, ci se va şi consolida, întrucât "nu există alternativă" la acest lucru.​

"Cred că avem motive să fim siguri că poporul american va face alegerea corectă şi (...) va continua nu numai relaţia transatlantică, ci şi consolidarea acesteia. Nu există altă alternativă la consolidarea pe mai departe a legăturii transatlantice", a spus Comănescu, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski.

Oficialul polonez a afirmat, la rândul său, că rezultatul alegerilor din SUA ar putea afecta relaţiile în zona transatlantică. Întrebat ce aşteptări are de la următorul preşedinte american şi de la SUA, Waszczykowski a răspuns: "Lucrăm cu soluţiile hotărâte de naţiunea americană".

Întrebat dacă va fi vreo diferenţă în cazul în care Donald Trump va câştiga alegerile, ministrul de Externe polonez a declarat că nu trebuie pus accentul pe retorica de campanie, care, în opinia sa, ar putea fi diferită de ce se va întâmpla după.

"În timpul campaniei sunt reguli diferite. Se întâmplă în SUA, dar şi în Europa, deci înclin să nu iau în considerare ideile şi cuvintele menţionate în timpul campaniei, că acestea vor fi cele care îl vor ghida pe viitorul preşedinte", a adăugat demnitarul polonez.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES