Echipa

Dan Oanţă

Dan Oanţă s-a alăturat Misiunii Permanente a României la New York în august 2012. Începând cu decembrie 2012, are în responsabilitate problematica aferentă Comisiei a IV-a (pentru Politici Speciale şi Decolonizare), cu accent pe reflectarea la ONU, îndeosebi la nivelul Consiliului de Securitate, a evoluţiile politice şi umanitare din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, dosarele prioritare fiind: Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, problematica refugiaţilor palestinieni, crizele din Siria, Irak, Libia, Yemen etc. Alte dosare în atenţia Comisiei a IV-a sunt: decolonizarea, operaţiunile ONU de menţinere a păcii, misiunile politice speciale, cooperarea internaţională în domeniul folosirii paşnice a spaţiului extraterestru, efectele radiaţiilor atomice, acţiunile de deminare, Comitetul pentru Informaţii.

Este, totodată, responsabil de relaţiile cu media şi diplomaţie publică.  

În 2004 a absolvit cursurile Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti, Secţia Arabă – Engleză. A efectuat un an de studiu aprofundat al limbii arabe, la Institutul pentru străini din cadrul Universităţii Cairo. 

Îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, începând din 2004, activând, pe rând, în cadrul Direcţiei Orientul Mijlociu şi Africa, la Ambasada României la Damasc, precum şi la Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah.

Este fluent în engleză, arabă şi franceză, având cunoştinţe de bază de italiană.