Echipa

Katalin OANŢĂ

S-a alăturat Misiunii Permanente a României la New York în decembrie 2012. Are în responsabilitate Comisia a V-a a Adunării Generale (aspecte bugetare şi administrative), situaţia din ţările Africii sub-sahariene aflate în atenţia Consiliului de Securitate precum şi gestionarea alegerilor în sistemul ONU.

În 2005 a absolvit cursurile Facultăţii de Studii Europene din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. A obţinut o diplomă de master în acelaşi domeniu al relaţiilor internaţionale şi studiilor europene, la Facultatea de Istorie şi Filozofie, Universitatea „Babeş-Bolyai”. Deţine titlul de doctor în istorie, cu teza Politică, ideologie şi educaţie în relaţiile diplomatice româno-ungare. 1956-1965, susţinută public în iulie 2014, în faţa unei comisii conduse de directorul Institutului de Istorie „George Bariţiu” al Academiei Române.

Îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, începând din 2007, activând în cadrul Direcţiei Românii din Vecinătate, respectiv Direcţiei Balcanii de Vest şi Cooperare Regională.

Este fluentă în franceză, engleză şi maghiară, având cunoştinţe de bază de italiană.