Home

Bine aţi venit!

Stimate vizitator,

În calitate de Reprezentant Permanent la Naţiunile Unite, îmi revine deosebita plăcere de a vă ura bun venit pe site-ul web al Misiunii.

România are o tradiție remarcabilă în diplomația multilaterală, cu cele mai înalte standarde profesionale stabilite de proeminentul diplomat român Nicolae Titulescu, care a fost de două ori președinte al Societății Națiunilor - în 1930 și 1931. Moștenirea sa a constituit inspiratie pentru multe generații de diplomați și ambasadori care au reprezentat România la ONU fiind întotdeauna un extraordinar model intelectual și profesional de urmat.

În ultimii 60 ani relația cu ONU a fost o prioritate constantă pentru politica externă a României. Eu și echipa mea din cadrul Misiunii Permanente suntem mandri de a continua această tradiție diplomatică și vom face tot posibilul pentru a menține aceleași standarde.

Astăzi comunitatea internațională se confruntă cu o serie extraordinară de provocări globale și dacă există un moment pentru cooperarea multilaterală eficientă în crearea unui viitor  comun de pace și prosperitate, acum este timpul. ONU este elementul central al acestui demers și, prin urmare, este un privilegiu să fii ambasador la Națiunile Unite în această perioadă.

Sper că acest instrument de informare şi comunicare vă va ajuta să aflaţi mai multe despre politica ţării noastre, despre proiectele şi contribuţiile aduse diplomaţiei multilaterale, în special în contextul activităţilor desfăşurate în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, la New York.

Vă rog, nu ezitaţi să ne contactaţi prin e-mail pentru comentarii, întrebări şi sugestii. Uşile noastre virtuale sunt mereu deschise. Vă mulțumim pentru vizită.

 

Cu stimă,

Dr Ion Jinga

Ambasador