Actualitatea misiunii

Ambasadorul României la ONU şi-a prezentat scrisorile de acreditare

New York, 5 iun /Misiunea Permanentă/ - Simona-Mirela Miculescu a fost primită de către Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României pe lângă Naţiunile Unite.

Ceremonia de acreditare a primei femei ambasador care conduce misiunea diplomatică de la New York a avut loc la doar 3 zile de la preluarea postului şi a ocazionat un prim dialog pe temele colaborării România-ONU, precum şi evocarea recentei prezenţe a Secretarului General ONU la Bucureşti. “Mi-a făcut plăcere să vă întâlnesc, în prezenţa Preşedintelui României, la Bucureşti, unde am participat la Conferinţa privind Afganistanul, din marja Summit-ului NATO, pentru a cărui organizare vă felicit călduros. Consider că România este un exemplu de succes de tranziţie social-economică şi democratică. Apreciem în mod deosebit parteneriatul foarte puternic pe care îl avem cu ţara dvs. şi sunt convins că vom lucra împreună foarte bine” – a afirmat înaltul oficial onusian.

Noul ambasador al României la Naţiunile Unite a reiterat ataşamentul tradiţional al României faţă de valorile diplomaţiei multilaterale ca şi sprijinul ţării noastre - membră a Uniunii Europene - pentru complexul proces de reforme la care este supusă organizaţia, proces menit să adapteze deciziile ONU la noile realităţi sociale, politice şi economice din lume. 

Ambasadorul Miculescu a precizat: “Alături de foarte tânăra dar entuziasta mea echipă voi continua tradiţia excelentei colaborări dintre România şi ONU, cu toată seriozitatea, dăruirea, creativitatea şi energia”.